Norminet beta

Kirjaudu
FIEN

Usein kysytyt kysymykset

Huom: Norminet on vielä beta-vaiheessa, joten kaikki alla mainitut ominaisuudet eivät välttämättä ole toiminnassa.

Mistä tässä ihmeellisessä Norminettivirityksessä oikein on kyse?

Yksinkertaista: Kerro omasihteerille mitä tarvitset ja hän yrittää auttaa järjestämään koko elämäsi kuntoon!*

Miten sitten kerron omasihteerille mitä haluan?

Kerrot hänelle haluistasi ja tavoitteistasi vastailemalla ja pisteyttämällä asioita Norminetissä. Tähän menee noin 5-10 minuuttia. Omasihteeri voi sitten olla sinuun yhteydessä viestillä, videolla tai henkilökohtaisesti.*

Kuinka pian pääsen tapaamaan omasihteeriä henkilökohtaisesti?

Riippuu täysin sihteeristä kuinka nopeasti hän haluaa sinut tavata henkilökohtaisesti. Norminettissä on useita erilaisia omasihteerejä. Kaikilla on oma erilainen tyylinsä, jolloin voit valita juuri sinulle parhaiten sopivan.*

Miten omasihteeri muka auttaa järjestämään elämäni kuntoon?

Norminet auttaa hyvin monenlaisissa asioissa. Omasihteerisi haluaa, että sinulla on hyvä terveys, kavereita, tyttö/poikaystävä tai puoliso sekä korkealaatuisia ja edullisia tuotteita aina elintarvikkeista ja vaatteista hyvään kännykkään, autoon ja asuntoon.*

Omasihteeri haluaa siis järjestää sinulle edullisia tai mahdollisesti jopa ilmaisia asianajaja-, lääkäri-, parturi, deittipalvelu-, kirjanpito-, työnvälitys-, puhelinliittymä- ja muita vastaavia palveluita.* Omasihteeri myös saattaa kutsua sinut ilmaisille kursseille, ryhmämatkoille tai juhliin.*

Sinun ei tarvitse sitoutua maksamaan sihteerin avusta yhtään mitään, ellet niin nimenomaan itse sovi omasihteerisi kanssa.* Toisaalta tämä kaikki edellyttää, että pisteytät Norminetissä tuotteita ja palveluita. Lisäksi omasihteerin pitää luottaa sinun sanaasi sen verran, että haluaa vapaaehtoisesti auttaa sinua.*

Joopa joo. Nyt menee överiksi. Miksi tuollainen upea omasihteeri haluaisi auttaa minua pistämään elämäni kuntoon? En ole mikään miljonääri, vaan ihan tavallinen ihminen.

Koska mitä enemmän luotettavia ihmisiä omasihteeri pystyy tuomaan Norminetin piiriin, niin sitä enemmän hän hyötyy siitä myös itse taloudellisesti esimerkiksi järjestämällä sinulle ostoalennuksia. Internet ja Norminetin koordinaatio-ohjelma mahdollistaa tämän, jos löytyy tarpeeksi luotettavia ihmisiä.

Kuulostaa, että elätte pilvissä. Miten omasihteeri muka järjestää minulle ostoalennuksia? Yritättekö huijata minua ostoksille käyttämään viimeisetkin rahani?

Ei. Itse asiassa sinun ei tarvitse tehdä yhtään lisäostosta. Voit saada alennuksen niistä ostoksista, joita muutenkin teet koko ajan. Saisit halvemmalla esimerkiksi ruokasi tai vaikkapa puhelinliittymäsi kuukausimaksut.

Käytännössä kuvio menee näin: Jos useat Norminetin käyttäjät klikkaillen arvostelevat tuotteita ja palveluita, niin sitten omasihteeri voi joukkoistaa käyttäjät ja neuvotella heidän puolesta alennuksia ja ilmaistuotteita.*

Sinun ei siis välttämättä tarvitse sitoutua yhtään mihinkään ostoon eikä tehdä yhtään mitään muuta kuin klikkailemalla pisteyttää eri tuotteita ja yrityksiä. Jos tarpeeksi moni on ilmoittanut käyttävänsä esimerkiksi samaa kauppaketjua, pankkia tai teleoperaattoria, niin sinulle automaattisesti voidaan järjestää alennus tai ilmaisia tuotteita. Jos haluat käyttää alennusta, niin omasihteeri halutessaan voi sitten lähettää sinulle alennuskoodin, tuotteen alemaksua vastaan tai ilmaistuotteen.*

Tässä täytyy olla joku koira haudattuna. Te varmaan myytte minun ja muiden käyttäjien tiedot eteenpäin? Onhan melko arvokasta saada tietää tarkkoja tietoja ihmisjoukkojen mieltymyksistä ja ostokäyttäytymisestä.

Itse asiassa, kun vastaat ja pisteytät tuotteita ja yrityksiä, niin tiedot kryptataan eli salataan. Voit itse valita vastaustesi näkyvyyden. Tietosi ovat siis tällä tavalla turvassa kryptattuina. Ks. tietosuojaseloste.

Miten omasihteeri voi muka järjestää minulle ilmaisia tuotteita ja palveluita?

Voit mahdollisesti saada monenlaisia ilmaisia tuotteita ja palveluita, kunhan vain omasihteerisi luottaa sinuun. Tällöin hän voi haluta lahjoin kannustaa sinua pysymään Norminetissä. Lisäksi moni yritys ehkä antaa sinulle ilmaisia tuotteita ja palveluita siinä toivossa, että tulet heidän asiakkaaksi.

Toisaalta, jos vain loputtomasti haluat ilmaisia tuotteita ja palveluita ostamatta koskaan mitään, niin omasihteeri arvioi, että sinun sijaan kannattaa enemmän auttaa muita käyttäjiä.* Tällöin sinulle ei ehkä enää tarjota ilmaistuotteita.

Suostuuko omasihteerini tapaamaan minut tai juttelemaan minun kanssa esim. Skypellä tai muulla videoyhteydellä?

Jos omasihteeri pitää sinua heti luotettavana, niin hän saattaa olla sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti tai ainakin videopuhelulla jo hyvinkin pian.* Voit myös ehkä saada hetikin monenlaisia ilmaisia tuotteita ja palveluita.

Jos taas sinua ei tunneta eikä sinulla ole vielä Norminetissä sinua suosittelevia kavereita, niin normikultaa, diplomeja sekä ritari- ja aatelisarvon ansainneisiin ollaan yleensä aktiivisemmassa videoyhteydessä.*

Ahaa! Nyt tajuan. Yritätte pakottaa minut ostamaan virtuaalista normikultaa?

Normikultaa saa ostamattakin. Voit alkaa keräämään normikultaa esim. käyttämällä Norminettiä, saamalla suosituksia tai kutsumalla ja suosittelemalla kavereita. Yksi klikkaus usein tuo yhden normikultakolikon.

Halutessasi voit tietysti myös ostaa normikultaa. Hinta voi vaihdella, mutta muutamallakin eurolla saa jo paljon kultaa.

Jos normikultaa käytämällä suosittelet henkilöitä, jotka tiedetään tai jotka myöhemmin osoittautuvat luotettaviksi ja aktiivisiksi Norminetin käyttäjiksi, niin silloin sinun oma luotettavuutesi nousee voimakkaasti ja nettoat normikultaa.

Suosittaminen on siis eräänlaista sijoittamista. Jos kutsut kaverisi Norminettiin sijoitat hänen luotettavuuteen 100 kultakolikkoa, niin voit menettää 100 kultakolikkoa, jos hän osoittautuu huijariksi. Toisaalta, jos hän myöhemmin osoittautuu todella luotettavaksi, niin voit moninkertaistaa sijoituksesi.

Normikultaa voi siis saada esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Luotettavat käyttäjät suosittelevat sinua
 • Suosittelet muita luotettavia käyttäjiä
 • Kutsut luotettavia käyttäjiä Norminettiin
 • Klikkailet norminetissä pisteyttämällä tai likettämällä
 • Olet mukana ostoalennusten hankkimisessa
 • Olet ostanut normikultaa

Miten pääsen ritariksi? Nähtävästi minun pitää sitoutua johonkin ikuiseen kuukausimaksuun?

Mitään kuukausimaksua ei edellytetä eikä välttämättä rahaakaan eli aktiivisuuskin riittää. Ritariksi pääsee heti tietyllä kultamäärällä. Omasihteeri voi sitten mahdollisesti ottaa nopeammin sinuun videoyhteyden.*

Miten sitten pääsen aateliseksi? Joudun varmaan maksamaan itseni kipeäksi?

Aatelisarvojakin saa aktiivisuudella tai sitten kuukausimaksulla. Aatelisarvo tulee näkyviin Norminetin kotisivullesi ja tuo erilaisia etuja.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mikä sitten on tämä Norminetin koko arvoasteikko?

Mitä korkeampi säätytaso on, niin sitä enemmän omasihteerillä on kannustinta auttaa henkilökohtaisesti, olla yhteydessä esim. videolla ja ottaa mukaan erilaisiin tapahtumiin, juhliin, matkoihin, yhteisostoihin ja ilmaisten tuotteiden ja palveluiden jakamisiin.

Tehokas tapa nousta arvojärjestyksessä on hankkia normikultaa aktiivisuudella ja ostaa pienellä kuukausimaksulla itsensä aatelistoon. Tällöin omasihteeri näkee, että olet varteenotettava asiakas ja voi olla nopeasti yhteydessä sinuun.* Jos omasihteeri luottaa sinuun, niin voit nopeasti nousta aatelistoon joko aktiivisella Norminetin käytöllä tai kuukausimaksulla.*

Mitä diplomit ovat? Miksi haluaisin saada jonkun turhan bittidiplomin?

Diplomeja myönnetään tietyistä ansioista. Diplomeilla saa monenlaisia etuja ja ne auttavat myös korkeamman säätytason saavuttamisessa.

Norminetissä on mm.

 • Alkukäyttäjädiplomi, jonka saa kun käyttää Norminettiä aktiivisesti varhaisessa vaiheessa. Tämä on yksi kaikista arvokkaimmista diplomeista.
 • Rekrytointidiplomi, jonka saa kun kutsuu Norminettiin tarpeeksi uusia käyttäjiä.
 • Aktiivisuusdiplomeita, joita saa olemalla aktiivinen tai hankkimalla lisäkäyttäjiä.
 • Avustajadiplomi, jonka omasihteeri voi myöntää, jos on auttanut järjestämään juhlia, yhteisostoja, matkoja, jne.
 • Luotettavuusdiplomeita, joita saa jos saavuttaa tarpeeksi suuren luottamussijoituksen muilta käyttäjiltä.

Menen tässä kultakolikoiden, aleoperaatioiden, suositusten, yhteisostojen, diplomien, ritarien ja aatelisten kanssa ihan sekaisin. Miksette tee tästä Norminetistä yksinkertaisempaa?

Norminetin käyttäminen on yksinkertaisempaa kuin sen taustamekanismien selittäminen. Norminettiin päästyäsi sinulle näytetään vain ne oleelliset asiat, joiden avulla pääset hyötymään Norminetistä helposti.

Norminetissä sinulla on kotisivu, johon on kerätty kaikki perustietosi helposti seurattavalla tavalla. Sieltä näet oman tilanteesi kehittymisen. Näet miten sinuun luotetaan sekä millaiseen alennuksiin ja ilmaistuotteisiin sinulla on mahdollisuus. Lisäksi näet milloin omasihteeri haluaa keskustella sinun kanssasi ja mahdollisesti kutsua sinut ilmaisiin juhliin ja matkoille.*

*Ovatko Norminetin käyttäjiä konsultoivat omasihteerit ja muut konsultit Norminetin työntekijöitä tai johtamia?

Eivät ole. Omasihteerit ja muut konsultit ovat Norminetin käyttäjiä, joilla on konsulttiominaisudet. Norminet pyrkii automatisoidusti luomaan käyttäjille ja konsultteina toimiville sihteereille sellaisen ympäristön ja kannustimet, että yhteistyö toimisi sujuvasti, mutta Norminet ei johda tai valvo sihteerien ja konsulttien toimintaa, vaan he toimivat täysin itsenäisesti. Kun tässä UKK:ssa spekuloidaan mitä omasihteerin kannattaa tehdä, mitä hän voi tehdä tai mitä hän tulee tekemään, niin kyseessä Norminetin näkemys järkevästä toiminnasta ja ennuste, jonka toteutumista Norminet ei siis voi taata. Tarkempia tietoja varten ks. sitovat käyttöehdot.

Käyttäjän vastuulla on siis millaisen omasihteerin valitsee sekä mitä hänen suosittelemista yhteisostoista sekä omakonsulteista (lääkäri, lakimies, treffikonsultti, jne.) mahdollisesti valitsee.